OLEJ NEEM BIO z miodoli indyskiej DO SKÓRY TRĄDZIKOWEJ I Z PROBLEMAMI – 50ml / ETJA

13,99 

OLEJ NEEM BIO z miodoli indyskiej DO SKÓRY TRĄDZIKOWEJ I Z PROBLEMAMI – 50ml / ETJA

Facebook Pinterest

Opis

OLEJ NEEM Z MIODOLI INDYJSKIEJ BIO / Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno
w wersji organicznej

olej z nasion drzewa miodli indyjskiej /stosowany w wielu preparatach ajurwedy/.

Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E.

Ze względu na działanie antybakteryjne i łagodzące, jest często stosowany przy egzemach, łuszczycy, łupieżu oraz stanach zapalnych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, likwiduje pryszcze. Sprawdzi się w pielęgnacji paznokci i włosów. Doskonały do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków. UWAGA! Oleju nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży. W temperaturze poniżej 23 stopnic Celsjusza zastyga.

Olej neem z miodoli indyskiej BIO

jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat Soil Cert i rejestracje w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

OPIS PRODUKTU

OLEJ NEEM z miodoli indyjskiej

Producent: ETJA

SPOSÓB UŻYCIA

  • Mieszać z innym olejem kosmetycznym (olejem ze słodkich migdałów BIO lub olejem z pestek moreli) do 90% i stosować bezpośrednio na skórę,
  • Stosować w olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym oleje nośnikowy
  • wcierać we włosy – silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu.
  • w rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego tworzy serum o silnym działaniu na walkę z trądzikiem
  • stosować jako dodatek do kremów i balsamów – zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą,
  • silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp – pomaga zwalczyć grzybicę stóp,
  • mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruję drobne skaleczenia i rany,
  • stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masaży, który pomoże przywrócić zdrowie psychiczne

POCHODZENIE

Indie

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

 

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „OLEJ NEEM BIO z miodoli indyskiej DO SKÓRY TRĄDZIKOWEJ I Z PROBLEMAMI – 50ml / ETJA”

Możesz lubić także…

Close
Close
error:
DARMOWA PRZESYŁKA od 99zł / Minimalna wartość zamówienia 25,00 
×