OLEJ LAUROWY NIERAFINOWANY tłoczony na zimno – 50ml / ETJA

24,99 

OLEJ LAUROWY NIERAFINOWANY tłoczony na zimno – 50ml / ETJA

Facebook Pinterest

Opis

DRZEWO LAUROWE (WAWRZYN) /Laurus/

Rodzaj drzew i krzewów z rodziny wawrzynowatych. Wawrzyn szlachetny rośnie w basenie Morza Śródziemnego. Gatunek charakteryzuje się skórzastymi, wiecznie zielonymi i silnie aromatycznymi liśćmi, które stanowią popularną przyprawę. Dodatkowo z owoców rośliny w postaci jagód tłoczy się olej (Oleum Laurinum). W skład oleju ze świeżych owoców wchodzą glicerydy kwasu laurynowego, palmitynowego, olejowego i linolowego oraz olejki eteryczne.

Naturalny OLEJ LAUROWY
z Wawrzynu Szlachetnego
/Laurus Nobilis Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z wawrzynu szlachetnego.

Zawiera: chlorofil, przeciwutleniacze, NNKT oraz olejki eteryczne. Wykazuje

działanie antyseptyczne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne,

odnawia ochronny płaszcz hydrolipidowy skóry.

Łagodzi dolegliwości dermatologiczne,

pomaga w walce z chorobami grzybiczymi,

łuszczycą, czy egzemą.

Skuteczny w leczeniu łupieżu, wypadaniu włosów i chorej skóry głowy / atopowym zapaleniu skóry.
Doskonały do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej, i skłonnej do wyprysków.
Olej laurowy firmy ETJA jest zimnotłoczony, nierafinowany i w 100% naturalny. produkt przebadany dermatologicznie.

OPIS PRODUKTU

OLEJ LAUROWY

Producent: ETJA

SPOSÓB UŻYCIA OLEJ LAUROWY

  • stosować bezpośrednio na skórę. Może być również rozcieńczany z innym olejem nośnikowym w pielęgnacji,
  • uzdrawiająca kąpiel przyspieszy krążenie, rozszerzy naczynia krwionośne w skórze, a także rozgrzeje i pobudzi cały organizm – dodać do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody ok. 10 gram oleju, kąpać się do 15 minut,
  • stosować miejscowo na pojedyncze wypryski, stany zapalne i ranki – działanie antyseptyczne i przeciwbakteryjne,
  • regularnie stosowany na skórę głowy pomaga zwalczyć łupież, stany zapalne, łagodzi objawy łuszczycy, a także przyspiesza porost włosów,
  • nacieranie opuchnięć powstałych w wyniku urazów,
  • właściwości rozgrzewające sprawdzą się przy okładach na stopy (na noc) – zmiękczą zrogowaciałą i pękającą skórę,
  • stosować na dłonie i paznokcie – silne właściwości regeneracyjne i nawilżające przywrócą urodę dłonią,
  • osoby dotknięte reumatyzmem mogą wcierać go w stawy – skutecznie uśmierza ból różnego pochodzenia reumatycznego i artretycznego,
  • może posłużyć jako dodatek do bazy przeznaczonej w masażu – podobnie jak w przypadku kąpieli działa rozgrzewająco i pobudzi cały organizm,
  • świetny dodatek do domowej produkcji kremów i balsamów np. w połączeniu z masłem shea BIO lub olejem kokosowym BIO.

POSTAĆ KOSMETYKU – postać stała w kolorze zielonym. W dotknięciu ze skórą (w wyniku ciepła) zaczyna się topić.

PRZECHOWYWANIE OLEJ LAUROWY – przechowywać w chłodnym miejscu lub w temperaturze pokojowej w miejscu mało nasłonecznionym.

POCHODZENIE – TURCJA

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

 

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „OLEJ LAUROWY NIERAFINOWANY tłoczony na zimno – 50ml / ETJA”

Możesz lubić także…

Close
Close
error:
DARMOWA PRZESYŁKA od 99zł / Minimalna wartość zamówienia 25,00 
×