KARNAWAŁ – pomysły na coś słodkiego 🙂
Karnawał to czas zabaw, balów, maskarad.. i czas kulinarnego zapomnienia się.. faworki, pączki, ciastka, ciasta.. Co przygotować, co upiec lub usmażyć? Pomysłów jest nieskończenie wiele.. 🙂 Niekoniecznie musimy trzymać się tradycyjnych wypieków 🙂
Tradycyjnie:
FAWORKI
Słodkie i drożdżowe, ale niesmażone / alternatywa dla pączków:
CYNAMONOWE DROŻDŻOWE ŚLIMAKI z lukrem:
Coś dla Tych, co muszą bez glutenu:
KRUCHE JAGLANE CIASTECZKA i KRUCHE JAGLANE, KOLOROWE LITERKI:
Coś z kuchni perskiej, wyjątkowe i rzadko spotykane, również bez glutenu:
PERSKIE RYŻOWE CIASTECZKA Naan Barenji:
Coś na szybko, ale idealnie do kawy lub herbaty:
CIASTO Z PIJANYMI WIŚNIAMI:
Oraz coś z ekspandowanymi ziarnami, bez pieczenia:
SZYSZKI, SZYSZKI Z CZEKOLADZIE oraz BLOK CZEKOLADOWY:
Smacznego 🙂