KARNAWAŁ tradycyjnie i nie tylko

KARNAWAŁ – pomysły na coś słodkiego 🙂

Karnawał to czas zabaw, balów, maskarad.. i czas kulinarnego zapomnienia się.. faworki, pączki, ciastka, ciasta.. Co przygotować, co upiec lub usmażyć? Pomysłów jest nieskończenie wiele.. 🙂 Niekoniecznie musimy trzymać się tradycyjnych wypieków 🙂

Tradycyjnie:

FAWORKI

Słodkie i drożdżowe, ale niesmażone / alternatywa dla pączków:

CYNAMONOWE DROŻDŻOWE ŚLIMAKI z lukrem:

 

Coś dla Tych, co muszą bez glutenu:

KRUCHE JAGLANE CIASTECZKA i KRUCHE JAGLANE, KOLOROWE LITERKI:

Coś z kuchni perskiej, wyjątkowe i rzadko spotykane, również bez glutenu:

PERSKIE RYŻOWE CIASTECZKA Naan Barenji:

Coś na szybko, ale idealnie do kawy lub herbaty:

CIASTO Z PIJANYMI WIŚNIAMI:

  

Oraz coś z ekspandowanymi ziarnami, bez pieczenia:

SZYSZKI, SZYSZKI Z CZEKOLADZIE oraz BLOK CZEKOLADOWY:

 

Smacznego 🙂

 

 

 


Dodaj komentarz

Close
Close
error:
×