Blog o kolorowej kuchni, o przepisach łatwych i tych trudniejszych, o potrawach tradycyjnych i tych niestandardowych. Inspiracja do zajrzenia do lodówki, do spiżarni, szafki i przyrządzenia czegoś samemu :)

CIASTA, CIASTECZKA

TARTA Z RICOTTĄ z owocami

 


BABKA MAKOWA z polewą z białej czekolady

 


MAZUREK POMARAŃCZOWY tradycyjny

 


MAZUREK KAJMAKOWY

 


TARTA OWOCOWA NA KRUCHYM SPODZIE

 


TARTA Z KONFITURĄ WINOGRONOWĄ, BUDYNIEM i JAGODAMI

 


CIASTO MAKOWE białkowe

 


CIASTO MAKOWE Z BANANAMI I MASCARPONE

 


Wilgotna, cytrusowa BABKA z ricottą

 


SZARLOTKA NA KRUCHYM SPODZIE

 


KOKOSANKI

 


SZYSZKI Z JAGŁY

 


CIASTO Z CZARNEJ FASOLI (FASOLOWIEC)

 


TARTA CZEKOLADOWA na kruchym, słodkim spodzie

 


CIASTECZKA SEROWE Z KASZĄ MANNĄ

 


ROLADA WALENTYNKOWA

 


BEZY

 


 

CZEKOLADOWE SZYSZKI z amarantusem

 


TARTELETKI MARCHEWKOWE z kandyzowaną marchewką

 


TARTELERKI PIERNIKOWE ze słonym karmelem

 


SZYSZKI Z RYŻU I KRÓWEK

 


TARTA MARCHEWKOWA

 


AMARANTUSKI

 


PIERNICZKI KORZENNE gwiazdki w gwiazdki

 


AMARETTI – włoskie migdałowe ciasteczka

 


DWUKOLOROWY BOK CZEKOLADOWY Z EKSPANDOWANYMI RYŻAMI

 


PERSKIE RYŻOWE CIASTECZKA – Naan Barenji

 


CIASTECZKA OWSIANO-ŻYTNIE Z NASIONAMI I BAKALIAMI 

 


WYTRAWNY BLOK CZEKOLADOWO-RYŻOWO-ŻYTNI

 


ZAKRĘCONE KRUCHE CIASTECZKA

 


MAŚLANE CIASTECZKA Z POLEWĄ

 


ŚWIĄTECZNE KRUCHE CIASTECZKA

 


TARTA Z CZEKOLADĄ I GRANATEM

 


MAKOWIEC I MASA MAKOWA

 


CIASTO  W KROPKI

 


CIASTO Z PIJANYMI WIŚNIAMI

 


TARTA (BARDZO) CYTRYNOWA

 


KRUCHE CIASTECZKA

 


KRUCHE JAGLANE LITERKI

 


CYNAMONOWE DROŻDŻOWE ŚLIMAKI

 


PIERNICZKI

 


JAGLANE CIASTECZKA

 


MAGDALENKI miodowo-jogurtowe

 


FAWORKI