.. bo kuchnia musi by膰 kolorowa :)

SA艁ATKA JAJECZNA

SA艁ATKA JAJECZNA

SA艁ATKA JAJECZNA

Prosta, szybka, delikatna sa艂atka 馃檪

SK艁ADNIKI:

3-4 du偶e jajka (240 gram)
3 ma艂e pory (140 gram)
3 艣rednie og贸rki kiszone (160 gram)
p贸艂 puszki kukurydzy (140 gram)
2-3 艂y偶ki majonezu (140 gram)
s贸l
pieprz

WYKONANIE:

1. Jajka myjemy, gotujemy na twardo (10 minut). Studzimy, kroimy w kostk臋.

2. Og贸rki kroimy w kosteczk臋, pora w cienkie talarki lub p贸艂talarki.

3. Wszystkie sk艂adniki – jajka, og贸rka, pora, kukurydz臋, majonez mieszamy, doprawiamy sol膮 i 艣wie偶o mielonym pieprzem.

Wierzch dekorujemy kukurydz膮 lub listkiem zielonej pietruszki, szczypiorkiem lub rukol膮.

Najlepiej przygotowa膰 wcze艣niej, aby mog艂a „przegry藕膰 si臋” w lod贸wce 馃檪

Smacznego 馃檪

 

 



Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *