.. bo kuchnia musi być kolorowa :)

PASTA Z SERKA CAPRI

PASTA Z SERKA CAPRI

 

PASTA Z SERKA CAPRI

SKŁADNIKI:

220 gram (1 opakowanie) serka capri czyli serka typu włoskiego
70-100 ml oliwy z oliwek
oleju lnianego lub oleju z pestek winogron
5 ząbków czosnku
2 male młode pory
po 1/3 papryka czerwonej i żółtej
sól
pieprz

WYKONANIE:

1. W naczyniu blendera umieszczamy serek, ząbki czosnku i wlewamy na początek połowę oliwy (lub innego oleju).
Miksujemy 5-8 minut do uzyskania kremowej konsystencji, w miarę potrzeby dolewając resztę oliwy.

2. Na koniec dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę, pora, sól, pierz i mieszamy łyżką.

Smacznego 🙂

 

 

SEREK CAPRI to ser typu włoskiego robiony z serwatki, podobny do ricotty. Jest bardzo delikatny, kremowy, a jego stała konsystencja powoduję, że możemy go użyć do kanapek i nie będzie się kruszył jak ser twarogowy. Ma wiele zastosowań, od wypieków ciast, po pasty, kanapki, przekąski, koreczki, a wydaje mi się, że nie jest często używamy w naszych kuchniach.. na pewno jeszcze o nim napiszę 🙂

 

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *